
Fertiliteitsreflexologie
Fertiliteitsreflexologie helpt je rust te geven in je lichaam en geest. Dit helpt het lichaam de gespannenheid los te laten. De stress die vaak in deze periode ontstaat, zorgt daarbij voor een zorgelijk effect. Dit geldt zowel voor de vrouw als man. Ook de hormonenhuishouding wordt in balans gebracht. Een fertiliteitsbehandeling, voor zowel man als vrouw, optimaliseert vooral de omstandigheden. Waardoor de mogelijkheid op zwangerschap wordt vergroot.
Reflexzonetherapeutische behandelingen worden vaak door zorgverzekeraars vergoed. Vergoedingen-reflexzonetherapie-2022
Hoe werkt het?
De fertiliteitsbehandeling wordt het meeste ingezet op de voeten (ook wel voetreflex genoemd), maar ook worden soms de handen, oren of rug behandeld. Dit is afhankelijk van je klacht. Welljess is gespecialiseerd in fertiliteitsproblemen. De behandeling geeft een aanzet om alle systemen in je lichaam te optimaliseren en ze beter met elkaar samen te laten werken. De reden van fertiliteitsproblemen zijn divers. Sommige oorzaken zijn direct aantoonbaar en gemakkelijk te verhelpen, terwijl andere oorzaken veel gecompliceerder of zelfs niet aanwijsbaar zijn. Zeker de stress die ontstaat is zeer zorgelijk. Omdat de fertiliteitsproblemen zo divers zijn per koppel, is het een uitgebreide intake van belang. Op basis van de intake en de bevindingen op de reflexgebieden wordt een behandelplan opgesteld. Ook worden je leef- en eetgewoontes bekeken en advies gegeven. Dit wordt in een opvolgende behandeling met je besproken en een korte termijn doelstelling wordt vastgesteld.
De reguliere geneeskunde focust zich op het voortplantingsproces. Dit bestaat uit meerdere processen die precies op het juiste moment met succes moeten plaatsvinden. Elke onderbreking van de noodzakelijke stappen kan een negatieve invloed hebben op de bevruchting en/of innesteling. De fertiliteitsreflexzone therapie ziet de lichamelijke en emotionele/ geestelijke mens als één geheel. Lichamelijke en geestelijke verstoringen kunnen de mogelijkheid tot zwangerschap in de weg zitten. Door balans te brengen in beide wordt de mogelijkheid van zwangerschap vergroot.
Infertiliteit & subfertiliteit
Het begrip infertiliteit (ook wel ‘onvruchtbaarheid’) suggereert echter dat een zwangerschap onmogelijk is en dat dus de vrouw geen eicel of de man geen zaadcel zou hebben. De term infertiliteit moet daarom alleen voor deze onmogelijke voortplanting gebruikt worden. Verder spreken we van verminderde vruchtbaarheid of subfertiliteit.
Subfertiliteit is op te delen in twee categorieën:
Bij ‘primaire subfertiliteit’ is er nog nooit een zwangerschap geweest, terwijl bij ‘secundaire subfertiliteit’ ooit eerder een zwangerschap heeft plaatsgevonden, maar waarbij het daarna niet meer is gelukt. Onder deze laatste categorie vallen dus zowel paren met kind(eren) als paren met een miskraam in de voorgeschiedenis.
De redenen van fertiliteitsproblemen zijn divers. Sommige oorzaken zijn direct aantoonbaar en gemakkelijk te verhelpen, terwijl andere oorzaken veel gecompliceerder of zelfs niet aanwijsbaar zijn.
Wanneer?
Onder andere bij:
- (beperkte/onverklaarbare) onvruchtbaarheid;
- stress/druk om zwanger te worden;
- ondersteuning IVF;
- voor ontspanning;
- afwijkende menstruatie;
- afwijkende ovulatie;
- afwijkend sperma
Wilt u graag zwanger worden en wordt uw klacht niet benoemd? Neem gerust contact op!